Продължава издирването на още един заподозрянТурската полиция е задържала днес шестима души,

...
Продължава издирването на още един заподозрянТурската полиция е задържала днес шестима души,
Коментари Харесай

Напрежение между Турция и Китай: Арести на китайски шпиони в Истанбул

Продължава издирването на още един обвинен

Турската полиция е задържала през днешния ден шестима души, обвинени за осъществяване на активност в изгода на китайското разузнаване, това заяви опозиционният в. " Джумхурийет ", базирайки се на източници от турската полиция, предава Българска телеграфна агенция.

Операцията е извършена тази заран в Истанбул. Наред с арестуваните шест лица продължава издирването на още един заподозрян.

Според изказванията, арестуваните са събирали информация за намиращите се по това време в Турция жители на Синдзян, самостоятелен район в западната част на Китай.

Уйгурският самостоятелен регион е населяван от едно от най-многобройните национални малцинства на Китайската национална република – уйгурите. Голяма част от тях изповядват исляма.

Според китайските управляващи в този район работят сепаратистки групи, свързани с интернационалните терористични групировки.

В Турция живее многочислена уйгурска общественост, показва още „ Джумхуриет “.

Преди време водачът на турската ултранационалистическа партия BBP Мустафа Дестичи съобщи, че Турция може да води война с Китай, в случай че е належащо, коментирайки преследването на уйгурите от Пекин, оповестяват медии в Турция.

" Няма страна на света, от която да се опасяваме. Ние надигаме глас по този въпрос, както в Народното събрание, по този начин и обществено. Хората питат дали ще се води война с Китай. Може да се води, в случай че е належащо ", изясни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР